24 november 2009

Expressen idag - avskaffa demokratin om folk röstar på fel parti.

Larmet har gått på Expressens ledarredaktion.
En rad opinionsmätningar på senare tid har antytt att en del av de svenska väljarna kan tänka sig att rösta på fel parti.
Expressens lösning - avskaffa demokratin.

Expressen publicerar idag en ledare som går utanpå det mesta den tidningen någonsin tryckt. Och det vill inte säga lite för en tidning som har en lång historia av grova övertramp, lögner och allehanda slaskigheter. I dagens ledare propagerar Expressen för att avskaffa demokratin i Sverige. Så här skriver påstått liberala men bakom kulisserna fascistiska Expressen.

"Det går inte längre att blunda för verkligheten. Fem opinionsundersökningar i rad har visat att Sverigedemokraterna skulle komma in i riksdagen om det vore val i dag..."

Så långt har jag inga invändningar. Jag har läst samma undersökningar och just så ser det ut. I alla fall just nu. Men sedan går det snett när Expressen frågar:

"Hur ska då det politiska systemet hantera en situation då SD blir tungan på vågen efter valet? Den enda rimliga principen är att låta det block som blir störst regera. Sahlin och Reinfeldt bör helt enkelt lova varandra före valet att ställa upp som parlamentariskt stöd för det block som lyckats skrapa ihop flest röster."

Jag säger ingenting om att Socialdemokraterna och Moderaterna samarbetar eller rent av fusionerar; de står varandra tillräckligt nära politiskt numera att en sammanslagning inte skulle förvåna särskilt många. Det allvarliga är naturligtvis varför man gör det. I Expressens önskescenario gör man det för att hindra att ett legitimt möjligt valresultat får slå igenom i Riksdagen. Och det är här Expressen avslöjar sig som fiende till demokratin.

I Expressens värld är demokrati fint och bra. Ända tills folk dristar sig till att rösta på ett parti som Expressens ledarredaktion inte tycker om. Då får det vara nog. I det här fallet råkar det vara Sverigedemokraterna. I morgon kan det vara ett annat parti som riskerar att få för många röster för att Expressen ska tycka det är helt behagligt.

Man kan tycka vad man vill om Sverigedemokraterna. Det finns det många som gör. Men så länge Sverige är en demokrati, eller i varje fall påstår sig vara en, har svenska folket rätt att rösta på vilket parti de vill. Och i de fall tillräckligt många svenskar röstar på ett visst parti, har det partiet rätt att ta plats i Riksdagen för att framföra sina väljares synpunkter och önskemål om hur riket ska styras även om Expressens ledarredaktion inte gillar det.

Om detta kommer som en överraskning för Expressens ledarredaktion är de bara att beklaga. Kanske har hysterin sin grund i att Folkpartiet riskerar att falla ur Riksdagen, vilket skulle göra att en rad koryféer tvingas leva på sin riksdagspension. Eller på att Expressen helt glömt bort sin liberala tradition av att försvara demokratin. Men förstås, demokrati är ju egentligen bara kul så länge Nisse i Bandhagen röstar som han förväntas rösta.

Det är beklagligt odemokratiska tendenser som kommer till uttryck i Expressen och på andra ställen. Om jag hade plats i Sverigedemokraternas ledning (vilket jag inte har) skulle jag börja ansöka om att få hit EUs och FNs valkontrollanter till september 2010. Jag skulle också se till att placera ut medlemmar på samtliga vallokaler i Sverige på valdagen för att se till att allt går rätt till. Plus att regelmässigt kontrollera landets poströstningslokaler så att partiets valsedlar inte slängs i soporna.

Att detta ska behövas är en skam för Sverige. Men jag tror det blir nödvändigt.
2010 blir ett ödesval för Sverige. Det är nog första gången demokratin ställs på prov på allvar.


Om varför 2010 är ett ödesval för Sverige.

I dagens Sverige bor 2 miljoner invandrare från olika länder. Minst en halv miljon, kanske 700.000 eller fler, är muslimer, många av dem djupt troende.

Islam är en totalitär och aggressiv ideologi som, även om den nödtorftigt döljs under en slöja av religion, inte kan förväntas samexistera med demokrati, frihet och mänskliga rättigheter. De islamtroendes politiska företrädare kräver dessutom ständigt anpassning i stort och smått, och vår regering ger efter bit för bit. Vi vet hur Sverige ser ut med en halv miljon muslimer. Vi läser om det i tidningarna och ser det på teve. Vi ser bränderna och vi läser om våldtäkterna och rånöverfallen. Vi känner någon som drabbats. Vi vet hur Malmö ser ut med kanske 20 procent muslimer. Vi vet hur Rosengård och hundra andra bostadsområden som domineras av muslimer ser ut.

Idag, 2009, är de runt en halv miljon.
Om fyra år är de dubbelt så många.
Vill du leva i Sverige då?

Den moderatledda Alliansregeringen har lovat att ta in minst 100.000 nya invandrare om året fram till 2050. De flesta förväntas komma från Irak, Afghanistan och Somalia, länder som till 99,9 procent befolkas av muslimer. Så till dagens 500.000 eller 700.000 muslimer i Sverige ska vi fram till valet 2014 lägga 400.000 nya muslimska invandrare. Det ger vårt land en muslimsk minoritet på runt 10 procent. Oavsett frågan hur vi ska ha råd att försörja alla dessa, så betyder det att vi får en stor högljudd och aggressiv minoritet. Och jag törs lova att deras krav på vår anpassning inte blir mindre när de gått från 5 procent till 10 procent.

Vill du ha det så?
Vill du arbeta och betala skatt för att försörja denna miljon muslimer?
Du bestämmer i september 2010.