21 juli 2009

Islam och Hitler.

Islam och Nazismen har samröre sedan långt tillbaka i tiden. Redan i början av fyrtiotalet sökte till exempel Stormuftin av Jerusalem, Haj Amin al-Husseini - på den tiden den högste företrädaren för de palestinska muslimerna - samarbete med Hitler och det nazistiska Tyskland.

Stormuftin sökte Hitlers och nazistpartiets stöd i kampen mot den brittiska överhögheten i palestina, men inte minst i kampen för att göra palestina judefritt. I ett protokoll från Stormuftins möte med Hitler nämns att det nazistiska Tyskland ska bistå Stormuftin med resurser - trupp och materiel - efter den nazistiska slutsegern för att slutgiltigt radera ut den sista resten av judar i mellanöstern. Stormuftin fick av den nazistiska regimen en villa i Berlin till sitt kvarter tillsammans med ett generöst penningbidrag. I gengäld reste Stormuftin till Balkan där han hjälpte till att rekrytera tre SS-divisioner bland muslimska bosnier. Dessa fick knappast tillfälle till någon reell stridskontakt, men en av dem - SS-Handschar - hann i alla fall med att begå krigsförbrytelser i Frankrike strax före den tyska kapitulationen. Det cirkulerar uppgifter om att bland de trupper som anföll den nyfödda israeliska staten 1948 fanns män som återigen var klädda i sina SS-uniformer och beväpnade med de vapen de fått ut av Wehrmacht. Här är i alla fall ett kort reportage om kopplingen mellan islam och nazismen:







Är islamofobi rasism?

Stina Dabrowski ställde frågan i inledningen av ett debattprogram om islamofobi i TV början av mars 2008.
Hon gav själv det politiskt korrekta svaret:
- "Ja, naturligtvis!"
Men Stina har fel.

Till att börja med är islam inte en ras. Neger är en ras, kaukasier, mongol, indian, mfl är raser. Islam är en politisk ideologi nödtorftigt skyld med en tunn slöja av religiösa tecken. Islam har anhängare ur alla världens raser. Det säger sig alltså självt rent logiskt och språkligt att det som av PK-media och debattörer kallas islamofobi och jämställs med rasism - dvs en kritisk hållning gentemot islam - inte kan vara rasism.

Ytligt sett obefogad skräck.
En "fobi" är en medicinsk klinisk beteckning för en människas ur andra människors synpunkt sett "obefogade" rädsla för något. Det kan egentligen vara vad som helst, men vanligt är skräck för ormar, spindlar, vatten, katter, för att vara instängd, för höga höjder, för att flyga eller för främlingar i största allmänhet. Fobier kan verka irrationella för människor som inte delar fobin i fråga, men för de drabbade är obehaget högst verkligt. Gemensamt för människor som lider av fobier är att de inte valt sin fobi frivilligt, och att de gärna skulle vara fria från den. Att beskylla människor som har en fobi för att vara rasister är ovärdigt, och ett kränkande påhopp på människor som lider av ett sjukdomstillstånd.

Fobier är utifrån sett inte rationella, men det kan finnas något nedärvt i våra gener som får oss att känna oro eller skräck när vi konfronteras med något vi upplever som farligt. Araknofobi (skräck för spindlar) kan till exempel vara högst rationellt för människans överlevnad i miljöer där det finns gott om giftiga spindlar. Det samma är fallet med skräck för ormar och andra djur som i vissa miljöer är livsfarliga.

Islamofobi är inte svår att förstå.
Att en skräck för islam, och det denna till religion nödtorftigt förklädda nazistiska ideologi för med sig, kan uppstå hos människor är inte så konstigt. Islam är till exempel den enda ideologi vi vet om där ledande företrädare öppet uppmuntrar till mord på människor av andra åskådningar. Listan kan göras mycket längre, men det är knappast nödvändigt. Vår slutsats är att det som kallas islamofobi - och därmed får en sjukdomsdiagnos - inte är annat än ett utslag av självbevarelsedrift. Islam är idag det största enskilda hotet mot liv, yttrandefrihet, demokrati och vårt sätt att leva. Det är inte konstigt att människor blir rädda, när muslimer över hela världen gång efter annan visar sig vara mördare, och mullor och imamer ständigt hetsar sitt folk till heligt krig - jihad - mot oss andra. Det är snarare helt logiskt. Och mycket klokt.


* Beträffande judendomen sammanfaller religonen nästan hundraprocentigt med en definierad ras, judarna, så i det fallet skulle judeofobi (eller vad man ska kalla det) kunna betraktas som likställt med rasism. Det som kallas antisemitism kan betraktas som rasism, eftersom denna inställning vänder sig uteslutande mot rasen och i stort sett bortser från den judiska religionen. Antisemiter på vänsterkanten brukar ofta försöka dölja sitt judehat bakom täckmanteln antizionism, eftersom Zionismen är en judisk politisk rörelse och alltså fullt politiskt korrekt att hata.