06 augusti 2009

Inlägg i debatten om manlig omskärelse.

Det argumenteras för och emot. Det anförs medicinska och traditionella argument både från judar och muslimer. Båda grupperna bara måste ha igenom att manlig omskärelse inte skapar medicinska problem, och att ingreppet inte alls är ett hån emot Gud som skapat allt perfekt i världen. Låt mig säga så här:

Om Gud (eller Allah tolkad av Muhammed i det här fallet) hade velat att män skulle vara omskurna hade han låtit dem födas utan förhud. Allt annat är hädelse, eftersom det antyder att Allah inte är perfekt, allvetande och allrådande. End of story.

Men om det nu skulle vara så att de religiösa och kulturella argumenten från muhammedanerna vinner gehör (vilket de skrämmande ofta tycks göra nuförtiden) så kommer regeringen att hålla fast vid att landstingen gratis ska se till att utföra könsstympning på småpojkar i Allahs namn. Och detta lyckades muhammedanerna driva igenom på mindre är tjugo år, när judarna som bott här sedan medeltiden inte ens lyckats få tillstånd att utöva sin ritualslakt på djur (det fixade däremot muhammedanerna på mindre än tjugo år). Det måste vara för jävligt att vara jude i Sverige och se ärkefienden breda ut sig.

Men i sanningens och konsekvensens namn borde naturligtvis nu även kvinnlig omskärelse inte bara tillåtas utan även förespråkas av religiösa och kulturella skäl. Regeringen borde snarast ge landstingen order att gratis skära bort klitoris och yttre blygdläppar på alla muhammedanska flickebarn. För om manlig omskärelse är en kulturellt och religiöst tvingande procedur, borde väl i jämlikhetens namn även flickorna få vederfaras denna lycka och djupa kontakt med sina traditioner och sin religiösa tillhörighet?