10 september 2009

Politisk dom i Finland - yttrandefriheten
dömdes till böter.

Tingsrätten i Helsingfors dömde nyligen i ett Kafka-artat utslag av politisk korrekthet kommunalpolitikern Jussi Halla-aho till EUR 330:- (ca SEK 3.300:-) i böter och till att ändra texten i sin blogg. Tingsrätten hittade en sällan använd paragraf om ”brott mot trosfrid”, och kunde därmed döma Halla-aho utan att behöva ta ställning till åtalet om "hets mot folkgrupp".

De uttalanden åtalet gällde var dels en undran om somalier har en genetisk benägenhet att ägna sig åt rån och leva gott på bidrag betalda av skattebetalarna. Det senare var polemik mot en ledarartikel i en finsk tidning där man framfört att finländare har en ”nationell, och möjligen genetisk benägenhet” att begå våldsbrott. Domstolen fann att Halla-ahos uttalande om somalierna måste ses som ett sätt påvisa att invandrade minoritetsgrupper i Finland åtnjuter ett bättre officiellt skydd än den finska majoriteten och ogillade därför åtalspunkten gällande hets mot folkgrupp.

Islam förespråkar pedofili.
Det andra uttalandet var ett påstående på Halla-ahos blogg om att islam är en religion som sanktionerar pedofili, eftersom islams profet Mohammed var pedofil. Tingsrätten ansåg inte att Jussi Halla-aho bara, som han själv hävdade, följt en logisk tankekedja om att Mohammed var pedofil eftersom han både gifte sig med, och senare sexuellt utnyttjade, en flicka på nio år. Domstolen ansåg att Jussi Halla-ahos argumentation inte var ärlig, även om den till synes var logisk. Domstolen slog också fast att logik inte är av betydelse i religiösa frågor, vilket i sig är uppseendeväckande politiskt korrekt till islams fördel. Jussi Halla-aho fälldes för brott mot trosfriden.

Krav på lagändring.
Jussi Halla-aho är ledamot för partiet Sannfinländarna i Helsingfors stadsfullmäktige och avser att överklaga domen. Domen har också givit upphov till krav på ändringar av den finska staffbalken och på att paragrafen om ”brott mot trosfrid” ska tas bort. Det är Fritänkarna, Finlands motsvarighet till Humanisterna, som ställt kravet att paragrafen om ”brott mot trosfrid” ska tas bort ur den finska straffbalken. ”Trossatser ska inte skyddas med paragrafer”, skriver förbundet i ett uttalande. Sannfinländarnas partiordförande Timo Soini säger att inga ändringar av partiets listor är aktuella förrän slutgiltig dom föreligger.

Halla-aho hade rätt.
Jag anser att Halla-aho hade rätt i båda uttalandena. Det är fullt logiskt att dra slutsatsen att islam sanktionerar och förespråkar pedofili eftersom islams profet helt klart var pedofil enligt dagens sätt att se saken, att pedofili sanktioneras både i koranen och av ledande företrädare för islam, och att många anhängare av islam ännu i våra dagar praktiserar pedofili i stor skala.

Läs mer

Inga kommentarer: